Welkom bij Mauties Mama Maakt

Dé online winkel voor je handwerkbenodigdheden. Stof, wolgaren, fournituren en leuke patronen om zelf thuis aan de slag te gaan. Speciaal voor voor onze Mauties Mama fans is deze website gemaakt. Om jullie te inspireren om ook lekker creatief aan te slag te gaan. Voor de starters onder ons hebben we leuke pakketten en video's online gezet en schrijven wij onze eigen patronen voor jullie uit. Makkelijk en voor iedereen te volgen.

Materialen

d u u r z a a m

Mauties Mama maakt graag gebruik van duurzame materialen. Hieronder zie je een overzicht van alle materialen die wij gebruiken en waar het voor staat.   

 

OEKO-TEX Certificaat 

Mauties Mama gebruikt OEKO-TEX 100. Door dit certificaat weet je dat het katoen geen schadelijke stoffen bevat en daarmee is de kans dat het milieu belast, tijdens het verwerven van het katoen, erg klein is. Ook niet onbelangrijk: het is dus goed voor je huid en je gezondheid ♡

 

GOTS Certificaat 

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het is een internationaal keurmerk die bepaalde eisen stelt aan hoe de productie van vezels tot kledingstukken tot stand komen. Minstens 70 procent van deze kledingstukken bestaan uit biologisch geproduceerde materialen. Ook heel belangrijk is dat er ook een hoge maatschappelijke standaard wordt geëist zoals het minimumloon, een verbod op kinderarbeid, en dat er in een veilige en hygiënische omgeving wordt gewerkt. 

KOUDSCHUIM (optie)

Koudschuim gebruiken wij voor de babynestjes GOLD. Waarom kost koudschuim wat meer? Allereerst is koudschuim veerkrachtig en biedt het duurzame eigenschappen. Koudschuim is volledig hypoallergeen waardoor er een verminderde kans is op allergische reacties. Ook biedt koudschuim goede ventilatie door de open structuur en droogt daardoor sneller! Bovendien is koudschuim ook nog eens temperatuurregulerend en vormt het fijn naar het lichaampje van je kleintje. 

FIBERFILL (standaard)

Fiberfill gebruiken wij voor de boxkleden en de basic babynestjes. Maar wat is fiberfill nu precies? Fiberfill is een heerlijk zachte luchtige tussenvulling die volume geeft waardoor je kleintje heerlijk kan liggen. Het is ook nog een sterke en duurzame stof! 

GERECYCLED KATOEN VULLING 

Recent zijn wij begonnen om bepaalde producten te vullen met gerecycled katoen vulling. Dit zijn restanten textielstof uit de mode-industrie die nu opnieuw gebruikt worden. Door het gebruik van restmateriaal wordt de natuur niet opnieuw belast ♡