Blog #4: Het eerste product

Blog #4: Het eerste product

Het eerste product van Mauties Mama

Na een succesvol rokje te hebben gemaakt was het tijd voor een ander product. Ik wilde graag iets nieuws uitproberen. Moeke had zo'n mooi harembroekje gemaakt voor Maud en ons neefje Stan. "Het is echt niet moeilijk!" had ze benadrukt, "als ik het kan, kan jij het ook!". Dus met haar uitleg ging ik aan de slag en daar was het allereerste broekje van Mauties Mama. Gestikt met een overlock-steek (van de naaimachine) waarna de randjes netjes had afgeknipt, "het lijkt net écht" riep ik door de kamer (zie linker foto voor het allereerste broekje voor Maud). Het resultaat mocht er zijn en super trots was ik ook zeker. De eerste broekjes verkocht ik voor €5,- zodat ik toch de onkosten kon dekken, want ja, tricot katoen is zeker niet goedkoop. Te veel geld kon ik ook niet vragen, want ik kon nog niet een bepaald standaard afleveren dat echt kon evenaren aan een winkelproduct. Ik was immers een beginner en daar betaal je dan ook naar. Hele lieve vrienden en familieleden ondersteunden mijn groei en kochten broekje na broekje (zie rechter foto voor aantal leuke broekjes die ik heb gemaakt). Binnen een mum van tijd had ik het gewoon druk. Wie had dat gedacht, haha (ik niet!). Daar zat ik dan aan de keukentafel elke dag, want ik deed het immers als hobby. En na het naaien moest alles aan de kant, want we moesten er natuurlijk ook gewoon eten. Och och, wat een werk als dat gesleep en sjouw, maar wat een heerlijke afleiding had ik tussen de therapiesessies door. (want ja, ik zat immers nog steeds met PTSS thuis)

Ik kocht steeds een 1 à 2 meter stof en maakte daar broekjes van op aanvraag. Als een stofje op was en niet meer verkrijgbaar was, was dat jammer, maar helaas. Soms kwam een stofje wel steeds terug zoals bijvoorbeeld de "Lion Glamour" stof die al een enige tijd in ons assortiment zit. Op den duur kwam ik met bulken stof te zitten en restjes waar ik zo moe van werd om naar te kijken. Daarom ben ik op op een gegeven moment toch broekjes op voorraad gaan maken en op ETSY gaan verkopen, of op de koningsmarkt, want dan was het gewoon weg. 

 

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog!

Lieve groetjes, 

Danielle

Terug naar blog

Reactie plaatsen